Pn
Wt
Śr
Cz
Pi
So
Ni
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  • Licznik odwiedzin
  • Odsłon: 765

Dodany: 2011-01-14 14:47:25

Kuchnia kanadyjskaKanada należy do krajów wielokulturowych. Oznacza to, również istotne wpływy wielu kultur na przygotowywaną kuchnię. Restauracja gdańsk coraz częściej sięga po dania kuchni kanadyjskiej.

 

Dla wielu osób spożywane tam mięsa są wyjątkowe i zdecydowanie niecodzienne. W kuchni kanadyjskiej bardzo często przygotowywane są potrawy z fok, morsów, bizonów, łosi, kóz, zająców polarnych, niedźwiedzi i łosi. Równie często w kuchni przygotowywane są potrawy z ryb oraz owoców morza. Niektóre produkty, takie jak borówki czy syrop klonowy, są znane na całym świecie. Mieszanka kulturowa sprawiła, że do najpopularniejszych potraw kanadyjskich należą: tarty, kremowe zupy, bajgl, pieczona fasola, chowdery, zapiekanki ziemniaczane. Kuchnia kanadyjska zdecydowanie może zadziwiać.

 

Nieczęsto spotykamy potrawy takie jak bobrze ogony. Warto jednak ich próbować i eksperymentować. Pamiętajmy, że w kuchni ogranicza nas tylko wyobraźnia. Kuchnia kanadyjska wciąż zyskuje nowych zwolenników. Nie bójmy się zaryzykować i zamawiajmy w restauracjach dania kuchni kanadyjskiej.

Dodaj nowy komentarz do artykułu Kuchnia kanadyjska
Nick: