Pn
Wt
Śr
Cz
Pi
So
Ni
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  • Licznik odwiedzin
  • Odsłon: 11712
Dodany: 2011-01-14 14:38:34
images/trawacytrynowa.JPG668eb.JPGTrawa cytrynowa nazywana jest inaczej palczatką cytrynową lub palczatką cytronelową. Jest to jeden z gatunków traw. Ma podłużny kształt, zakończona jest małą bulwą. To właśnie bulwa jest najbardziej aromatyczna częścią trawy cytrynowej.

Dodany: 2011-01-14 14:33:52
images/grzybymun.jpgdddf1.jpgChyba nikt nie wyobraża sobie dań kuchni azjatyckiej bez użycia grzybów, głównie grzybów mun. Tradycja chińska podkreśla, że grzyby te mają pozytywny wpływ na zdrowie. Pomagają w chorobach płuc, poprawiają krążenie. Grzyby mun wykorzystuje również restauracja gdańsk.

Dodany: 2019-03-27 01:36:55
images/soja.jpg32421.jpgSoja używana jest w kuchni coraz częściej. Do wielu dań dodaje ją restauracja gdańsk. Stosowana jest również w postani past, sosów czy mleka. Soja należy do roślin jednorocznych.

Dodany: 2011-01-14 14:11:53
images/pedbambusa.jpg73e36.jpgBambus wielu osobom nie kojarzy się ze sztuką kulinarną. Jednak kuchnai – głównie azjatycka – wykorzystuje go bardzo chętnie do swoich potraw. Potrawy takie podaje również restauracja gdańsk.

Dodany: 2011-01-14 14:00:44
images/maniok.jpgc1132.jpgManiok jest popularną roślina w Ameryce Południowej oraz Środkowej, Jest także głównym składnikiem potraw afrykańskich. Maniok nazywany jest inaczej tapioką lub cassava. Nie do końca jest warzywem.